De lifelist

Enkele bloggers babbelden tijdens de blogmeet over hun lifelist. Een interessant gegeven, maar ik ben niet zo goed in het voltooien van lijstjes en beschik over weinig zelfdiscipline dus liet ik het eerder steeds aan mij voorbijgaan. Enkele dagen later vloog ik ongepland met een helikopter mee en besefte ik dat er gewoonweg dingen zijn die je in je leven moet doen. Nu ja, dingen die ik wil doen. Zoals op de vaart varen.

Eén van de eerste zaken die ik opschreef bij het opstellen van mijn lifelist was een boottocht op het kanaal Dessel-Schoten. Toen ik zondag de kans kreeg om twintig minuten te varen greep ik ze met beide handen. Al waren het maar twintig minuten: het was een mooie belevenis om over dat stukje vaart te varen waar mijn vader leerde zwemmen, ik op schaatste en vele vele malen naast of over fietste. Ik kus mijn twee pollekes elke dag.


9 comments:

 1. Ik vind zo'n lijstjes wel handig, maar zelfdiscipline is er tegenwoordig maar in vlagen. Nu ja, ik probeer dat lijstje niet te zien als iets waarvoor ik zelfdiscipline nodig heb, het mag geen verplichting worden, maar het is wel fijn om bepaalde doelen voor ogen te houden, want soms durft het leven (zeker als ik werk en routine mijn meester dreigt te worden) al eens te veel de bovenhand te nemen.

  ReplyDelete
 2. Ik sluit me helemaal aan bij Kelly. Ik ben eerder fan van een life list dan, "dit voor die leeftijd", mja dan zit er wel iets meer druk op natuurlijk. Ach ja, het is een goede manier om terug tot jezelf te komen om uit de dagelijkse sleur te geraken :)

  ReplyDelete
 3. Ik vind het leuk om zo'n life list te maken en er af en toe dingen te mogen van schrappen. Ook toevoegen vind ik geen probleem. Ik zet er zoveel kleine en grote doelen op, dat het toch eerder constant beweegt. :)

  ReplyDelete
 4. A life list is a bucket list right? thank you!

  ReplyDelete
 5. Heerlijk! Ik wil graag eens op het canal du midi varen. Dessel-Schoten is anders een leuk alternatief om mee te beginnen. ;-)

  ReplyDelete
 6. Fijn dat je deze kans gelijk kon grijpen! Ziet er heerlijk uit, op het water!

  ReplyDelete
 7. oh, mijn ouderlijk huis staat aan de dessel-schoten vaart! ik heb er al op gekajakt, maar op een échte boot moet ook geweldig zijn!

  ReplyDelete