2014

Sinterklaas was nog niet in het land, maar bij mij kriebelde het al om een nieuwe agenda te kopen (vooral ook wegens een verloren agenda van 2013). Als ik de dingen niet een beetje organiseer, ben ik binnen enkele maanden een verstrooide professor die niets meer vindt (*) en alles vergeet. Sinds ik werk, ben ik een chaoot-in-wording. Volgens collega's is een normale zaak dat ik nu zoveel vergeet of gekke dingen doe: ik heb nu eenmaal veel aan mijn hoofd met alle dingen die ik elke dag bijleer. Klopt. Maar alsof dat dan een reden is om de gsm-opladers in de koelkast te leggen en met Halloween een plastieken hand op de bus te vergeten? Enfin, ik wijk af. Ik heb een nieuwe agenda nodig en omdat ik hem een heel jaar wil houden, heb ik een lijstje opgesteld.

agenda

 1. Bicycles rule! Het stalen ros verdient beminning. Allé, krijgt wel eens een liefdevolle gedachte toegeworpen van mijnentwege (vooral nadat die enkele dagen in de koude gestaan heeft). Een agenda met veel hartsprongetjes elke dag, maar helaas is hij tussen het verzamelen van de agenda's en publiceren van dit bericht uitverkocht. Een andere optie in dit genre van praktische agenda (met beschermhoes) is de agenda "Colors Green". (bij Papiermier)

 2. Velen zijn al jaren trouw aan de "Hema"-agenda. Mijn collega's kijken al uit om hun nieuwe exemplaar te kopen. Zelf ben ik een minder grote fan. Hij oogt als een praktische agenda, maar ik heb het liever iets origineler, een stijl die meer bij me past en een agenda waarin meer geklad kan worden. Maar stél dat alle agenda's op de aardbol zouden verdwijnen en enkel Hema had er nog voorradig: dan koos ik deze blauwe agenda met bloemenprint.

 3. Motieven: het trekt vaak mijn aandacht. Ik zag op Etsy ook mooie covers met driehoeken, maar een cover zou ik -in theorie- zelf kunnen maken. Deze blauwe en rode agenda's van nauli liggen meer in mijn smaak (aldus de wens van gemakzucht).

 4. PrinzApfel maakte voor 2014 een prachtige agenda. De agenda staat vol met fantasiefiguren en heeft achteraan een mooi mapje (mapjes voor mopjes: het is een traditie geworden!).(PrinzApfel)

 5. Omdat ze gemakkelijk te personaliseren en vol te kladden zijn: ook een agenda van Moleskine blijft een optie.

 6. Ok, waarschijnlijk voelde ik me aangetrokken door de kanarie in de naam van deze agenda. Maar daarnaast is hij ook even praktisch en leeg als de agenda van Moleskine en dat biedt mogelijkheden. Én een gele agenda verlies je niet zo gemakkelijk. (bij Papiermier)

 7. Een tip voor de snelle beslisser: na vijf jaar houden Cornelia & Ruth op met het maken van agenda's, notitieboeken en kaarten. In het tweede en derde jaar van hun bestaan genoot ik van een creatieve en sierlijke agenda. Momenteel verkopen ze de laatste notitieboeken en agenda's. (Cornelia & Ruth)
En dan nog een eervolle vermelding: Oxfam wereldwinkel verkoopt ook agenda's. Zelf kopen we er elk jaar een prachtige kalender van 11.11.11 (héél praktisch), maar ook de agenda's zijn de moeite waard. Handig én voor het goede doel.

Nu nog kiezen!

(*) Langs de andere kant bekeken: ik word hierdoor wel een expert in dingen terugvinden.

Edit 29/11/2013
In een tijdschriftenwinkel zag ik nog twee agenda's met veel potentieel. Wally wil ik altijd ergens huis hebben, dus die "Waar is Wally"-agenda heb ik wel even bekeken. Het lijkt me alleen niet zo stoer om hem op het werk boven te halen.

De tweede agenda die ik zag, was een pocket planner zonder vaste data in de agenda. Je duidt telkens de datum aan. Een leuk systeem, maar opgevuld met prenten en minder gemakkelijk ter personaliseren, dus voor mij al iets gemakkelijker een agenda om van het lijstje te schrappen.

Volgende week nog even binnenlopen bij Othello en daarna hak ik de knoop door!

6 comments:

 1. Ik denk dat ik voor 2014 ook maar weer een papieren agenda koop. In 2013 deed ik alles met de slimme foon die ik eind 2012 gekregen had, maar na een jaar met slimme foon en apps hou ik het misschien wel weer voor bekeken. Ik schrijf nu ALLES in mijn Gmail-agenda en in lijstjes-apps, maar in ruil heb ik eigenlijk veel minder overzicht én veel meer stress (door de indruk dat die agenda altijd propvol zit).

  Ik kocht vroeger trouwens altijd (nu ja, al twee of drie keer is dat dan) de Oxfam-agenda. Wellicht deze keer opnieuw, want inderdaad, voor het goede doel :) En ik moet dringend eens een mooie verjaardagskalender hebben!

  ReplyDelete
 2. Nummer 4 is zoooo schattig, haha! Succes met uw agenda volgend jaar, niet kwijtspelen hé! Maar met zo'n prachtig exemplaar zal dat moeilijk zijn (en anders koopt ge ze gewoon allemaal?)

  ReplyDelete
 3. Ik heb voor 2014 een blanco moleskine notebook tot mijn agenda gemaakt, vooraan 12 paginas met maandoverzicht voor algemene afspraken, daarnaast nog méér dan genoeg ruimte om lijstjes en andere belangrijke dingen te noteren. Agenda nr 1 vind ik hier het allermooiste (<3 het beschermhoesje/opbergvakje)

  ReplyDelete
 4. Mooie keuzes, vooral de kanariegele lijkt mij leuk, met zijn maandoverzicht enzo. Ik heb een Moleskine Day Planner gekregen, die ik hopelijk meer ga gebruiken dan de agenda die ik vorige jaar kreeg. Alleszins al plannen genoeg om hem te personaliseren. :)

  ReplyDelete
 5. Ik heb vroeger nog veel Oxfamexemplaren gehad, omdat zij de enige waren met een twee pagina's voor de werkweek en dan twee bladzijden per weekenddag: hemels! Helaas maken ze die vorm nu niet meer. Dit jaar ben ik gevallen voor deze, http://www.poppin.com/Black-Poppin-Planner.html, straight uit NY. En met stickertjes :-). Lijkt wel een beetje op de kanariegele van Papiermier, dus die zou in elk geval mijn voorkeur hebben.

  ReplyDelete
 6. Moeilijke keuze! Op mijn werk krijgen we dat al geschenk, best handig, maar tijdens grote vergadering gebeurd het wel eens dat iemand naar huis is met de agenda van de buur :) dat kom ervan :)

  ReplyDelete