Als ik naar Parijs zou gaan...

Binnen twee weken reis ik voor drie dagen naar Parijs. Ik ben er nog niet geweest en had geen plannen in die aard tot deze tentoonstelling op mijn laptopscherm verscheen. Aangezien Ron Mueck zijn levensechte beelden niet dichter bij huis exposeert, vond ik dit een goede gelegenheid om eens naar Parijs te gaan.

Morgen begin ik een reisdagboek (dankzij enkele tips van Marlou) en schrijf ik de plekken op waar ik heen wil. Ik wilde u vandaag een lijst tonen, maar ik stel vast er maar drie plekken zijn waar ik wel in de buurt moet komen terwijl ik in Parijs ben: la Basilique du Sacré-coeur (dank u, Amélie Poulain), la tour eiffel (Parijs verlaten zonder de eifeltoren zien, is het geweten van een mens daar wel tegen bestand?) en le Jardin du Luxembourg (omdat ik in mijn hoofd heb dat daar veel vogels zijn die minder mensenschuw zijn?).

Sacré-Coeur 100825 Parijs 01 Dedicated to Hasp.

Ik heb duidelijk nog wat opzoekwerk voor de boeg, maar dat komt wel goed. Toch -lieve bloglezer- een vraagje: wat zijn uw tips (do's & don'ts)? Zijn er plekken in Parijs waar ik volgens u de sfeer moet opsnuiven, mijn ogen de kost geven, mijn voeten zetten, la vie parisienne voelen, het goede leven proeven?

12 comments:

 1. Ik ging vorig jaar 1 dag naar Parijs: http://spiegelstiksels.blogspot.be/2012/08/hoeveel-parijs-kan-je-zien-op-1-dag.html
  Onlangs ging ik voor 4 dagen met man, en ook vroeger gingen we al vaker voor meerdere dagen. De omgeving van het Centre Pompidou is zeker een must. Als je niet van plan bent het Louvre te bezoeken, is het toch de moeite om even op de binnenplaats te lopen om je te laten overweldigen door de afmetingen van het museum. Ook de opera is een heel mooi gebouw. Ik loop ook graag rond in de buurt van Le Marais, het Picassomuseum is ook een bezoekje waard als je fan bent.
  In de buurt van Saint-Sulpice zijn er gezellige straatjes met fijne restaurantjes.
  Het stoffenwalhalla vind je aan de voet van de Notre-Dame, rond Place Saint-Pierre.
  Mocht je voor een langere periode gaan, dan is het zeker ook de moeite om naar Versaille te gaan, maar bij een kort bezoek is de verplaatsing/tijdsinvestering wellicht te groot.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voor de stoffen bedoelde ik de sacré-cœur ipv de nôtre-dame
   Veel plezier

   Delete
 2. jeeej, fijn. je gaat het vast fijn hebben, en ik ben benieuwd naar je reisdagboekje :)

  wat betreft tips... ik was in een heeel fijn Mexicaans restaurantje in le Marais, maar stom genoeg weet ik niet meer hoe dat heet :( ik weet wel dat Hermine een vrij perfecte Parijs-blog heeft bij gehouden:
  http://paris-by-journal-de-jours.blogspot.fr/

  (maar dat wist je vast allang, dus hier nog blogs die je misschien niet kent, ook vol met tips voor Parijs:
  - http://etdrysskanel.wordpress.com/category/parisific/
  - http://hjartesmil.com/category/om-paris/
  - http://rodeo.net/niotillfem/2010/11/en-parisguide/
  - http://rodeo.net/niotillfem/category/om-paris/

  :))

  ReplyDelete
 3. ik ben geen héél grote Parijsfan maar speciaal voor jou wel even gaan kijken wat ik een tijd geleden over Parijs had geschreven, en dat was: de rommelmarkt van Porte d'Aligré; buurt rond Canal St. Martin & Mouzaia, buurt tussen Bastille en Charonne en de Rue St. Paul. Geniet ervan en word vooral wél een héél grote Parijsfan!

  ReplyDelete
 4. Ik ga zelden op reis en ben al zeker geen citytripper, maar 7 jaar geleden won ik wel een weekendje Parijs. Nu, we waren pas afgestudeerd en hadden dus weinig geld, dus we hebben Parijs helemaal te voet doorkruist. Veel gezien, op weinig plaatsen echt binnen geweest. Ik herinner me nog dat ik het cimetière de Montmartre nogal indrukwekkend vond, maar goed, het blijft een kerkhof. En rond het Louvre zijn we ook wel eventjes blijven hangen. Als ik nu nog eens zou gaan, zou ik me wel voorbereiden, vorige keer heb ik het gewoon 'laten gebeuren'. Ik ben dus wel benieuwd naar jouw ervaringen!

  ReplyDelete
 5. Voila ;) http://karenvandelaer.blogspot.be/2011/07/le-vin-le-pain-et-du-boursin.html

  ReplyDelete
 6. ik herinner me ook le quai d'orsay, mocht je museumliefhebber zijn...

  ReplyDelete
 7. Ha, interessant, ik reis ook naar Parijs over 2 weken, dus heel handig, al die tips! :D

  Ik heb al een lang lijstje van voornamelijk klassiekers (Louvre, Sacre Coeur, de Notre Dame, Eifeltoren, Père Lachaise, Versailles), maar ook de Dali gallerij en de catacomben staan op de to-see lijst.

  ReplyDelete
 8. De beelden van Rodin vind ik erg de moeite.

  ReplyDelete
 9. Veel plezier in Parijs! Er is inderdaad massa's te zien, doen, eten, drinken... in Parijs. Hopelijk ben je al iets met mijn tips :).

  ReplyDelete
 10. Veel plezier in Parijs! Ik zoek altijd plekjes zoals hoge parking gebouwen waar je dan gratis van een uitzicht kan genieten! Parijs heb ik al veel gedaan. Maar ik vrees dat ik vooral de toeristische dingen heb gedaan! Vergeet zeker de liefdesmuur niet. Is in een park waar massastalen staan.. en vooral VEEL FOTOS NEMEN! veel plezier!

  ReplyDelete
 11. De tuinen van versailles zijn naar't schijnt ook de moeite, al ben ik er zelf nog niet geweest.
  Veel plezier!

  ReplyDelete