Brownie & Blondie

Zondag was ik jarig en op zaterdagavond kwamen mijn beste vriendinnen eten ter ere van. Er was een frisse couscoussalade met komkommer en munt als aperitiefhapje, groentenlasagne als hoofdgerecht en brownies & blondies (met bolletje ijs) vervolledigden het menu. Het recept van de blondies vond ik bij Photo-copy, maar het recept van de brownies had u van mij te goed. Et voila:

Ingrediƫnten
200 g zwarte chocolade
200 g boter
4 eieren
200 g suiker
1 pakje vanillesuiker
150 g bloem: 100 g bloem en 50 g zelfrijzende bloem

Werkwijze
  1. Klop de eieren los. Meng deze samen met de suiker, bloem en vanillesuiker.
  2. Verwarm de boter en smelt de chocolade.
  3. Roer 2. goed bij 1.
  4. Giet het deeg in een schaal, bekleed met bakpapier. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Je kan ook een dikkere brownie maken door telkens de helft van de hoeveelheden extra toe te voegen. De bloemverdeling pas ik dan ook aan en dit zijn de te gebruiken hoeveelheden voor een dikkere brownie:

300 g zwarte chocolade
300 g boter
6 eieren
300 g suiker
1 pakje vanillesuiker
225 g bloem: 125 g bloem en 100 g zelfrijzende bloem

Het recept is eenvoudig en snel klaar. Bron is een vriendin, en zij kreeg het van een andere vriendin.

8 comments:

  1. Awel, proficiat en dat ziet er allemaal lekker uit zeg!
    Vooral die couscoussalade ga ik eens proberen!

    ReplyDelete
  2. Dat klinkt als een heel lekker menu, goed gedaan! ;-)

    ReplyDelete
  3. deze heb ik alvast gepinned! bedankt voor 't recept :)

    ReplyDelete
  4. Yum, klinkt super lekker!

    ReplyDelete
  5. o, dat klinkt zo lekker!

    ReplyDelete
  6. Oooh dat wil ik proeven. Liefst nu.

    ReplyDelete