Pistolet met vegetarische preparé

Veggie Steak Tartare

Vegetarische preparé. Elk vegetarisch huisgemaakt broodsmeersel ontvangt hier een applaus.

Al bedenk ik mij bij het typen van dit blogbericht dat bij de mozarella die ik kocht dierlijk stremsel (een enzym dat uit de lebmaag van kalveren: ze worden er niet voor geslacht, maar het wordt als bijproduct gewonnen bij geslachte kalveren) is gebruikt. Ik eet kaas en wekelijks wel wat vlees, maar ik wou de gedachte toch even meegeven. Zolang ik mijn potje nog niet zelf kook, vind ik het moeilijk om vegetarisch te leven. Het zou nu ook wel moeten kunnen, maar ik kan dat niet. Ondertussen gaat mijn voorkeur uit naar vleesloos eten en alternatieven.

Maar goed, laat u niet afleiden door mijn vegetarische gepieker (er bestaat ook mozarella met plantaardig stremsel) en laat ik het recept de eer geven die het verdient. Preparé (zonder vlees) op mijn pistolet: olé. Applaus!

Net echt én lekker. Dank u, Miniatuurmensje, om het recept te delen.

Veggie Steak Tartare

5 comments:

 1. Dat ziet er lekker uit. Waar staat het recept?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hier: http://miniatuurmensje.wordpress.com/2012/11/03/156/ :)

   Delete
 2. oo, uw foto's zijn wel een pak mooier zeg :) en dat wist ik niet, dat mozarella niet altijd vegetarisch is!

  ReplyDelete
 3. Wow, ziet er heerlijk uit! Dat recept ga ik zeker proberen.
  Trouwens, tips voor 'goede' mozarella? Want van die enzymendinges was ik niet op de hoogte, maar geen idee welke mozarella's wel plantaardig zijn. (Staat waarschijnlijk wel op de verpakking, neem ik aan?)

  ReplyDelete
 4. Mjamie, ik heb hem op mijn ellelange to-do lijst gezet, lijk me lekke, lisschien zelfs wel lekkerder dan echte preparé. En hiphoi voo bib-internet dat ik dit heb kunnen lezen ;)

  ReplyDelete