Bleke kruidnoten

Kruidnoten met Sinterklaas? Dat is een Nederlandse traditie, dus die kon ik vroeger niet in mijn schoen terugvinden. Ik ben eigenlijk nogal gesteld op tradities en daar vrij conservatief in (dus geen Halloweenfeestjes voor mij). Maar Nederland ligt hier een uurtje fietsen vandaan en Hema is goed ingeburgerd, dus vonden de kruidnoten hun weg naar dit huis op 6 december. Ondertussen wordt het snoepgoed niet meer door heel het huis verstopt en staat op 6 december en op Pasen enkel een mooi gevulde mand op tafel. Kruidnoten zorgen voor een mooie en lekkere vulling tussen de guimauvekes, guimauve sigaren en chocoladeventjes.

Sinterklaas, hoor ik u denken? Wel, ik weiger kruidnoten een nieuwe Sinterklaastraditie te laten worden en voeg ze liever toe aan de herfst. Aan het einde van de zomer kwam ik in 'Ecofabulous koken in alle seizoenen' een recept tegen voor kruidnoten en ik had meteen zin in herfst. Nu is de herfst er en ziedaar: kruidnoten!

Kruidnoten

Ik gebruikte dit recept, maar het zijn er bleke geworden, want ik had geen bruine basterdsuiker in huis en heb deze door rietsuiker vervangen. Desondanks de verandering: een succesrecept. (Maar misschien kan het nog een beetje beter, dus aan de Nederlandse lezers: welkom om uw traditionele recepten door te mailen!)

Soms helpt het om eens naar de poep van uw baksel te kijken wanneer je vindt dat het er niet helemaal uit ziet zoals het origineel. Instant geluk.

Kruidnoten

12 comments:

 1. Replies
  1. oei, ik ging net naar de link van het receptje kijken,

   hierbij corrigeer ik mezelf:

   "hmmmmm kruidnoten......"

   Delete
 2. volgens mij zijn ze even lekker, die bleke!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ze zijn inderdaad even lekker! Gisteren twijfelde ik daar nog een beetje aan, maar dat is blijkbaar net als soep: de dag nadien op zijn best. :p

   Delete
 3. Zelfgemaakt? Echt? Kan dat? (Zei de zoon, hij dacht dat ze aan de bomen groeiden, die noten ...)

  ReplyDelete
 4. mm, ik krijg er al goesting in. en wel een tof voorstel om dat niet sint-afhankelijk te maken, de herfst duurt gelukkig lekker lang!

  ReplyDelete
 5. Ooooh keitof, uw nieuwe layout!!

  ReplyDelete
 6. Ahhh, jumm. Ziet er lekker uit!
  En dank je wel, dat is echt leuk om te horen, van de foto uitdaging :). Ik vond het ook echt leuk om te doen!
  En gelukkig is het nu bijna weekend :). Maar het is wel lastig wat je zegt, weg gaan in het donker en ook weer thuis komen daarin.. en vervelend ook. Dat is zo jammer aan de wintertijd.
  Als je van het weekend nog fotootjes gaat maken: succes en vooral veel plezier :). X

  ReplyDelete
 7. zoals ik al zei: ik ben niet zo'n held met kruidnoten, maar ik vind ze er mooi uitzien hoor, zo bleek. thuis heb ik wel een recept van m'n oma, daar zal ik volgend weekend eens naar op zoek gaan :)

  ReplyDelete
 8. Ik wil het hele jaar pepernoten eten!

  ReplyDelete
 9. Oh, wij hebben net pepernoten/kruidnoten voor kerst gebakken :) simpel receptje:
  150gr boter + 125gr donkere kandijsuiker mengen
  250gr zelfr bloem + 10 gr speculaaskruiden + snuifje zout mengen
  beide mengsels samen + 4 el melk

  balletjes vormen op bakplaat met bakpapier, 15 min in oven van 160°

  Smullen maar! (komt uit Libelle)

  ReplyDelete