2 x Courgette

Zelf kon ik geen enkele courgette oogsten, maar in de tuin van mijn broer groeiden ze weelderig. Ik ben fan van courgettes. Liefst samen met wortel, ui en paprika: in blokjes snijden en de pan in. Simpel, zoals ik een recept het liefst heb. Toen ik de courgette-gerechten van Kelly en van de groene prinses op het scherm kreeg, dacht ik: ah voila, dat wordt hier weer een succes. Ik ga dat eens rap maken en er iets over bloggen: simpele recepten verdienen dat.

Gisteren stond de frietketel op de kast, een ideaal moment voor gefrituurde courgettehapjes:

Fried courgette

Maar na twee gebakken schijfjes bedacht ik mij dat dat misschien niet zo proper was voor het frietvet. Ik stoofde de overige schijfjes in een pan. De gefrituurde schijfjes smaakten mij wel.
De gestoofde schijfjes: geen succes. Als ik eens een feestje organiseer waarvoor "een laagje" gelegd dient te worden, dan komen de gefrituurde schijfjes zeker nog eens op tafel.

Pasta met courgette, reuzebonen en citroen, maar dan zonder reuzenbonen:

Pasta with courgette

Het plan was zelf pasta te maken voor dit gerecht. Dat mislukte door koppigheid (ik moest en zou het met de pastamachine maken en weigerde de deegrol boven te halen, met als resultaat: dikke slierten pasta) en er kwam spaghetti uit een pakje op tafel met een saus die vast wel zou smaken als iemand anders hem bereid had. Kruiden en ik, dat is geen goede combinatie. Ik heb daar geen voeling mee. Het "niet smaken" van mijn avondeten valt te wijten aan mijn gebrek aan verfijnde smaak en waarschijnlijk ook wel doordat mijn honger over was na een uurtje aanmodderen en ondertussen een tweejarige entertainen. Als ik nog eens spreek over zelf pasta maken, herinner mij er dan aan dat daar een saus bij hoort en dat ik daar geen held in ben?

Beide recepten mogen wel in mijn receptenbundel en dat betekent dat ik het goede recepten vind. Maar ik heb ze oneerbiedig klaar gemaakt: met de natte vinger en veel: "och, het maakt niet uit"-gezucht. Volgens mij is de fut er nog een beetje uit door mijn herexamens.

5 comments:

 1. Niet te streng zijn voor uzelf, hè!

  En waart ge naar Leuven geweest, ge had hier kunnen passeren voor courgettes!
  ( maar ineens bedenk ik dat ik helemaal niet meer volg: zat gij normaal gezien niet in het buitenland?)

  ReplyDelete
 2. Ah, het thema in mijn kookles voor deze maand is 'pret met courgette!', de pasta staat al op de menu, bedankt!

  ReplyDelete
 3. Maar ik maak die ook zonder friteuse! Een iets dieper laagje dan normaal (niet te veel ook, je kan altijd nog olie toevoegen) en dat werkt ook goed. Friteuses zijn overgewaardeerd hoor! ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ik heb dat ook eens in een pan gedaan. Maar het was het gemak omdat die friteuse toch op de kast stond. Dus dat noteer ik er ook bij voor volgende keer: gewoon in een pan!

   Delete