Nieuwjaar.

Gelukkig Nieuwjaar, lieve bloglezers! Ook voor jullie mijn allerbeste wensen, die (zoals alle goede dingen) uit drie bestaan: liefde, een goede gezondheid en veel geluk.

Vorige week kreeg ik dit mooie hart in de bus, met een nuttige boodschap erop. Dankjewel, Lies! Ik zal mijn best doen! En ik begin "vandaag":

Ze zaten al een tijdje in mijn hoofd, maar ik kwam er niet toe om ze netjes op te schrijven. Eerst op een kladblok van mijn bompa zaliger, nadien in mijn agenda: de goede voornemens voor 2014 zijn een feit!
 1. Rijbewijs op zak: een makkie (ahum, welkom, grijze haren!). Op 9 januari 2014  behaalde ik mijn rijbewijs!
 2. Het ouderlijke nest verlaten. Iets moeilijker: ik zit nogal gewrongen met het luxueus idee om alleen te wonen, anderzijds is samenhuizen ook geen voor de hand liggende oplossing.
 3. De groene draad heropnemen. Ik kocht een auto. EEN AUTO!!! Een aUtO! Dat valt nooit meer goed te praten. Maar was er geen wetenschappelijk gezegde zoals "een vegetariër in een 4x4 stoot minder uit dan een vleeseter op de fiets"? Ik ga mijn best doen om opnieuw te consuminderen, te tweedehandsen, vlees in de wei te laten, mijn fiets nog vaak van stal te halen, minder chemicaliën en plastic te gebruiken. Maar die auto... en je kan je wel bedenken dat dat alleenwonen dus ook een groot vraagteken achter zich heeft staan.
 4. Vrijwilligen. Dat komt goed. Maandag ga ik naar een startmoment voor vrijwilligers die oppassen bij zieken, bejaarden en mensen met een beperking. Ik kijk ernaar uit om andere vrijwilligers te ontmoeten en daarna snel te starten met vrijwilligerswerk.
 5. Eén photo challenge month. Er komt er binnenkort weer een photo challenge aan, weet ik uit goede bron.
 6. Portret van een vreemde. Ik zou graag vaker mensen voor de lens willen halen. Dit zal voor mij best een uitdaging zijn, maar ik weet nu al dat het me zal doen groeien en ik kijk ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan!
 7. Hallo, piano! Ik wil meer liedjes in de vingers hebben.
 8. En iets wat nog niet in mijn agenda staat geschreven: een kort filmpje maken.

Hoe gaat het met jullie?

7 comments:

 1. een heerlijk lijstje voor 2014!
  Ik heb er vooral op staan dat ik dingen wil doen, die ik normaal door een jongen zou laten doen (keukenkast slopen, band plakken, dat soort dingen)

  ReplyDelete
 2. Heel mooi lijstje! Fijn ook dat je er al eentje hebt kunnen aanvinken :)

  ReplyDelete
 3. Oh, een auto! Ik lig de laatste weken wakker of heb nachtmerries, altijd met als thema "ik heb een auto gekocht". Het is namelijk nogal moeilijk om als autoloze een job te vinden (wellicht ook de reden waarom jij er een kocht?) en ik denk er de laatste tijd aan om er toch een te kopen. Maar ik wil dat eigenlijk ECHT NIET, zoals je wel verwacht. Maar ik wil ECHT WEL werken. Aaargh, dilemma's! Nu ja, het dilemma wordt mij wel gemakkelijker gemaakt, door het feit dat ik gewoon GEEN geld heb om er een te kopen. Maar toch. AAARGH! ;)

  En verder: jeej voor het binnenkort gaan vrijwilligen! Jij gaat dat goed doen!

  Oh, en ik heb voor mijn boek nog altijd een goed portret nodig, dus als je eens zin zou hebben om naar Erembodegem te toefen, laat je het maar weten :)

  ReplyDelete
 4. Proficiaaaaaaat met je rijbewijs! 4. Haha, ik wil je ook mijn organisatie geven, :) Veeeeel geluk!

  ReplyDelete
 5. Gefeliciteerd met je rijbewijs, super gaaf!

  ReplyDelete
 6. proficiat met het rijbewijs! Beste gevoel ooit vond ik dat in 2013 - al die oorverdovende stress voordien "want ik kan wel echt autorijden, maar wat als ik nu gewoon 1 onnozele fout maak", maar wàt een feest achteraf (2de keer achteraf in mijn geval :)) Goed bezig lijkt mij, om half januari al een plan te kunnen afvinken.

  ReplyDelete
 7. Oh, gij blijft ook niet bij de pakken zitten zeg. Goede reis, met dat hart als GPS komt dat helemaal goed.

  ReplyDelete