Piano: inspiratie gezocht

Ik ben het nog niet vergeten, mijn plannen voor 2013. Het eerste pianolied zit bijna volledig in mijn vingers en ter afwisseling concentreer ik me op een tweede stuk. Ik speel het liefst klassieke muziek, maar na deze twee klassieke stukken die worden ingeoefend, is het tijd voor een minder klassiek werk. Het moet niet altijd serieus zijn, hé.

Als je piano zou kunnen spelen, wat zou er dan in je repertoire zitten?

Als je piano kan spelen, wat zijn jouw lievelingsstukken?

11 comments:

 1. ik kan (euh kon) Saria's song (van Zelda) op de piano, ik zou dat eens opnieuw moeten oefenen eigenlijk.

  ReplyDelete
 2. Als ik het zou kunnen: alle Disneyliedjes. Leer aub Youve got a friend in me! Ik zing de Spaanse tekst dan mee :)

  ReplyDelete
 3. Ik zou wel wat nummers van John Cale, Tom Waits en meer recent Adele bvb. willen kunnen spelen

  ReplyDelete
 4. Het 2de omdat het bij u past :D, of het 3de omdat dat een kippenvel nummer blijft. Mijn zus kan dat 3de ook en ik word er toch altijd even stil van :)

  ReplyDelete
 5. Het eerste liedje waaraan ik nu zo meteen denk, is Julia van Pavlov's Dog, omdat ik dat recent herontdekt heb. Maar het is eerder nostalgie die mij ertoe zou drijven om dat te leren spelen, niet zozeer omdat het 'het mooiste pianostuk ooit' is ;-)

  ReplyDelete
 6. heel interessant... ik geef pianoles, misschien ontdek ik hier nog wat interessant materiaal voor de leerlingen! Yiruma is altijd een hit! ook de filmmuziek van Le fabuleux destin d'Amélie Poulain wordt altijd met veel plezier gespeeld! ik volg....

  ReplyDelete
 7. ik kon alleen ooit de Super Mario theme song :D
  maar ik wil alles van Amélie. en gewoon, Yann Tiersen op zich (en het allerliefst dan begeleid op accordeon he)

  ReplyDelete
 8. Voor The Piano soundtrack had ik mij bijna een buffetpiano op tweedehands gekocht (om dan naar te zitten kijken). Dat is zo schoon.
  En ken je deze? Kippenvel.
  http://www.youtube.com/watch?v=TEVlDb43v-4

  ReplyDelete
 9. De muziek van Yann Tiersen zit natuurlijk al in mijn vingers. :-)

  Oh, .tonBouton. Dat is een heel interessant stuk van La double vie de Véronique!! Ik kende het nog niet, maar ik ga ernaar op zoek, want de mystiek spreekt mij aan.
  De soundtrack van The Piano kan ik half spelen, maar het plan is om dit in 2013 toch ook maar eens af te werken.

  ReplyDelete
 10. Hey, ik moest hier ineens aan denken omdat ik zelf ook weer ben beginnen oefenen tijdens de vakantie. Ben nu bezig met Yurima, maar ook met nog wat lesjes van Bach die ik vroeger speelde. Wat ik me afvroeg: welke zijn goede sites om partituren te vinden/kopen. Sinds ik muziek zoek op het net haal ik massa's reclame, pop-ups en dergelijke binnen, terwijl ik daar nooit eerder moeite mee had. Maar in de tijd dat ik leerde piano spelen, bestond het internet nog niet natuurlijk ;-)

  ReplyDelete