Een kleine aanloop naar dé recykleer-veertiendaagse.

Maandag 17 september begint de RecyKleer-veertiendaagse weer! Dat is een initiatief naar mijn hart. Ik ben niet zo'n held in toffe dingen naaien met fonkelnieuwe stofjes. Recycleren komt bij mij spontaner in een naaiproces voor dan het uitzoeken of kopen van een nieuwe stof.

Misschien komt het doordat ik er geen geld aan kon uitgeven toen ik begon te naaien. Naaien mocht niet duur zijn, leek mijn moeder mij als boodschap mee te geven. Het hoeft niet duur te zijn. Een oud tafelkleed? Ideaal om een schoudertas te voeren. Die voorschoot waar ik verliefd op werd in de kringloopwinkel, maar waar ik niet mee kan buitenkomen? Met een rok kan ik de straat op, dus hop: de schaar erin! Wanneer ik naai, kijk ik verder dan de stoffenkast. Ik zoek het stofje waar ik zin in heb. Hoogstwaarschijnlijk een luiwijvenoplossing, maar sinds vorig jaar valt dit allemaal goed te praten onder het mom van recykleren.

Refashion Challenge 2011

Vorig jaar wilde ik elke dag een gerecykleerd item bloggen, maar dit lukte mij natuurlijk niet en ik maakte maar de helft. Ik heb mijn zelfkennis bijgeschaafd en besliste om de prestatie van vorig jaar niet te willen overtreffen: ik houd het streefgetal op zeven. Er is hier al enkele maanden een naaidip, dus het blijft een uitdaging. Klaar om uw schaar er ook in te zetten?

Apron Get your scissors in

Update: De recykleer-veertiendaagse start pas op 17 september! Oeps, ik was een beetje te vlug met bloggen. Maar ik heb er al zin in!

6 comments:

 1. Haha, die laatste foto! Veel plezier de komende twee weken. Zelf ben ik helemaal geen recykleerheld...

  ReplyDelete
 2. Lol, die laatste foto blijft geweldig! Ik begin al eens na te denken over mijn recycleerproject :-)

  ReplyDelete
 3. Jaha, geweldig, die foto!!
  Goesting kei-veel hier, maar ik geraak maar niet uit de startblokken.

  ReplyDelete
 4. Maandag maandag, volgende week toch pas hé? De 17e! We hebben nog tijd, fjoew.

  ReplyDelete
 5. Jaaa, ik heb ook al weer zin om daar aan mee te doen! Toen ik (her)begon met naaien was dat ook eerst vooral met gerecycleerde stofjes, en ik heb toch altijd dat ietsje meer voldoening van een gerecycleerd maaksel! Jouw blog zal zeker weer een fijne bron van inspiratie worden, ik voel het!

  ReplyDelete
 6. Ah leukleuk, ik ben benieuwd in wat voor projectjes je dit keer zult storten (en de rest van creatief blogland), wat mij betreft is het altijd recykleer-dag. Ik heb vorige maand shorts uit overhemden weten te maken, ik zal eens wat spoed achter de foto's zetten ;).

  ReplyDelete