February Photo Challenge: week 2 (of zo ongeveer)

 • Lucht. Lievelingsklasse der dieren? Ongetwijfeld de klasse aves: vogels.
 • Geliefd. In een ziekenhuis werken doet voor mij het bewustzijn van mijn goede gezondheid en die van mijn naasten aanscherpen. Vrijdagnacht overleed een goede vriendin van mijn moeder na een brute ziekte. Beide pollekes kussen, elke dag! En genieten van de tijd die je gegund is, met je geliefden.
 • Afval. Onbewust niet op zijn plek.
 • Zelfportret. VoilĂ , c'est moi.
 • Zwart/Wit. Het verzamelpunt op een verjaardagsfeestje van een broer, en balleke stamp. Dat waren de herinneringen toen ik bij dit voetbalplein toekwam. Maar het geheugen geeft natuurlijk geen garantie op de waarheid. Ik betwijfel het.
 • Weg. En toen was de weg kwijt.

Deze photo challenge resulteert voornamelijk in foto's waarin het thema met een omweg verwerkt zit. Dat komt enerzijds door het gebrek aan tijd (zeven dagen werken op een rij), maar ook doordat ik nu elke dag een thema moet kiezen. Zo denk ik meer na over welk thema ik die dag best kan kiezen en heb ik vaker gevoelens als argument.

Of ik vaak ben gaan wandelen in hetzelfde bos? Nee. Ik wilde meer foto's maken buitenshuis en nam daarom niet elke dag een foto. Het was een drukke week, met aansluitend een druk weekend waarin ik een andere prioriteit had: het leven leven. De laatste vier foto's maakte ik vandaag tijdens een wandeling met mijn moeder.

Pluk de dag. En ga heen in vrede! Melig, maar zo belangrijk. Hebben jullie een fijn weekend gehad?

5 comments:

 1. Mooie foto's!!! Hoe heb je dat zelfportret gedaan, met Pritt aan je neus blijven plakken, vind 'm geweldig mooi!

  ReplyDelete
 2. Ik heb wreed moeten kijken op uw zelfportret...en ik ben nog steeds bezig! Knap hoe dan ook.
  En je weg... ik ben er helemaal weg van!

  ReplyDelete
 3. Prachtige foto van die weg! Ik ben stiekem jaloers, zo'n plaats wil ik ook tegenkomen! mooi echt mooi! Bijna surrealistisch.

  ReplyDelete
 4. wow, waar woon jij? wat een mooie omgeving!

  ReplyDelete