Oudjaar.


Morgen start een nieuw jaar. Voor u nog eens met uw ogen rolt bij de zoveelste blogpost over goede voornemens: doelen stellen is zo slecht nog niet. Het is er mij (net zoals het reflecteren) een beetje ingedramd tijdens mijn opleiding. Hoe vaak we hierover ook zeurden tijdens de opleiding: ik ben zo'n seut die wel inziet dat daar wel iets goed in zit. Ik vind het nu een goede manier om zaken te verbeteren en het niet behalen van doelen, wilt niet zeggen dat je gefaald hebt.

Enfin, voor de promotie van zelfreflectie hoeft u hier vandaag niet te zijn. Ik wilde vandaag nog snel even mijn doelen voor 2013 bekijken. Dit lijstje stelde ik 364 dagen geleden voor mezelf op:
 • Afstuderen
  Met nog heel wat angsten bij de laatste loodjes, maar in juni studeerde ik af als verpleegkundige. Eén van de beste dingen die ik in 2013 deed.

 • Rijbewijs halen
  Niet behaald. Maar 9 januari 2014: ik ga ervoor!
 • De eerste echte job
  Ik kus elke dag mijn beide pollekes voor de job die ik nu heb.

 • Het ouderlijk huis verlaten
  Ha, helaas niet gelukt. Ook iets voor 2014!

 • Elke dag één foto
  Ik vergat dat zo vaak dat ik ongeveer halverwege gestopt ben.

 • Elke maand een zelfportret (verschijnt uiteraard niet hier)
  Dat is maar bij één zelfportret gebleven. Iets met "Niet zo graag mezelf in de spots zetten" en teveel rompslomp. Misschien moet ik dit volgend jaar meer bekijken vanuit het standpunt dat het een manier is om te experimenteren en bij te leren over fotografie.

 • Eén Photo Challenge Month
  Ik deed minimum één Photo Challenge uit. Die van September: een totale blackout. Ik heb foto's gemaakt, dacht ook dat ik hem uitdeed, maar heb geen enkele foto geblogd. Iemand die zich meer kan herinneren?

 • Minimum één paar sokken breien
  Gans vergeten.

 • Twaalf nieuwe pianostukken volledig in de vingers hebben, waarvan 6 uit het hoofd
  Niet gelukt. Ik weet u niet meteen te vertellen welke stukken ik geleerd heb, maar beloof dat ik er eind januari over zal bloggen.

 • Iets met film
  Ik beschikte niet over de juiste geheugenkaart en stelde het steeds uit. Onlangs kocht ik een nieuwe kaart, dus dat "Iets met film" zal binnenkort gerealiseerd worden.

 • Couchsurfen bij onbekenden
  Zou ik daar ooit klaar voor zijn?

 • Reizen met Eurolines
  Uiteindelijk ging ik snel met de Thalys naar Parijs om tijd te besparen. Het staat nog op mijn to do-lijst.

 • Minimum één brief op de post per maand
  Ehm, dat was ik in februari alweer vergeten.

 • Outfit mét kleedje of rokje op een dag zonder "Blote benen"-weer
  Op de valreep gelukt. Ik wuif het oude jaar uit in een kleedje en het zal geen "Blote benen"-weer zijn!

De balans: veertien doelen opgesteld, vier doelen behaald en tien doelen niet behaald. Ik vergat dit lijstje eigenlijk al snel, maar het is toch fijn om te zien wat ik in 2013 wilde bereiken en wat ik werkelijk bereikt heb. In een korte tijd, want ik moet dringend het oude jaar gaan uitwuiven. Tot volgend jaar!

4 comments:

 1. Och, je hebt in de plaats van die tien doelen natuurlijk wel veel andere dingen gedaan en bereikt. Veel plezier in 2014!

  ReplyDelete
 2. Leuke lijstjes! Ik ga duimen voor je rijbewijs! hoe laat ga je?

  ReplyDelete
 3. Laat ons zeggen dat je toch vooral de belangrijkste bereikt hebt hé. De niet-behaalde zijn eerder de leuke extraatjes hé. Zoals La Merlette Blanche zegt: je hebt er ongetwijfeld andere leuke extraatjes voor in de plaats gedaan. Bijvoorbeeld een supercadeautje maken voor je Secret Santa... ;-) Succes met het rijbewijs !

  ReplyDelete
 4. ahh, rijbewijs halen is hier ook mee opgeschoven naar dit jaar. veel succes ermee ;)

  ReplyDelete