Hoezitdathier!

Ik besloot vanmorgen dat ik mezelf de toestemming geef om één maand mijn sociale leven op een zeer laag pitje te zetten. Die maand is al bijna voorbij, maar het is niet de eerste keer dat zoiets pas tegen het einde aan tot mij doordringt. Wanneer ik ziek ben, besef ik dat altijd ook nogal laat: wanneer ik bijna ben genezen, besef ik pas dat ik ziek ben en dan is het eigenlijk een beetje te laat om mijzelf de nodige rust te gunnen. Nu was ik gelukkig niet ziek en zat ik enkel met mijn eerste echte job in mijn hoofd: fulltime werken, telkens met een punthoofd naar huis gaan, eten en slapen. Uw sociale leven verdwijnt voor minder in de doofpot. Om van de photo challenge of enige blogpraktijken maar te zwijgen...

Ik maakte voor mezelf uit dat ik vanaf oktober de draad weer volledig oppak. De photo challenge september laat ik in de doofpot zitten. Ik vind het erg jammer dat ik hem niet heb kunnen uitvoeren. Tijdens de eerste week volgde ik de andere deelnemers nog, maar met 109 ongelezen berichten in de categorie 'Photo Challenge September' (ongeveer de helft van de deelnemers, de andere helft zette ik er -tijdsgebrek- niet bij) geef ik het op en markeer ik allen als "read". Ik betreur dat.

Maar anderzijds. Ik ken mijn leven goed genoeg om te weten dat er belangrijkere dingen zijn. Gelijk vrienden die bijna twee maanden moeten wachten op een postpakket, gelijk andere vrienden die alweer twee weken geleden vroegen om nog eens af te spreken, gelijk die drie mails die hoogdringend op een antwoord wachten, gelijk mijn nichtjes die ik te weinig knuffel, gelijk mijn lijf, gelijk het hier en nu.

Zodra die sociale draad weer opgepakt is, zijn jullie, lieve bloglezers, weer aan de beurt. Jullie horen nog van mij.

En ondertussen, hé lieve menschen: ik hoop zo hard dat jullie van het leven genieten. Want je bent het waard.

6 comments:

 1. Komt allemaal goed jongske! Pak je tijd maar. Een eerste job, da's niet niks!

  ReplyDelete
 2. Succes met je nieuwe baan. Neem de tijd, ik kom voor het eerst op je blog maar ben meteen fan. Hopelijk ben je snel terug!

  ReplyDelete
 3. oh, wat een mooi en lief bericht :) Geniet er ook van, zeker nu de herfst er aan komt!! (dekentjes, chocomelk, thee, chocolade, wandelen tussen bladeren, .. genoeg om buiten internet te doen!)

  ReplyDelete
 4. Pakt uwen tijd, ik pak een boekske en een koffieke en ik wacht wel :)

  ReplyDelete
 5. Stiekem mis ik jou een beetje hier op blogwereld! maar ik hoop dat je goed aan het genieten bent!

  Give-away time @The Mind of an exchange

  ReplyDelete
 6. internet kan wachten, je leven niet :-)
  en veel plezier met de job!

  ReplyDelete